SOLO ACTUEEL

SOLO ACTUEEL

ACTUEEL

Columns, actualiteiten, rariteiten en markante feiten...

Happinezzz

ActualiteitenPosted by Von Solo Thu, August 24, 2017 10:25


Je bent niet gelukkig. Het gaat allemaal niet zoals je droomde. Maar er staat iets te gebeuren. De wereld zal overgaan naar een ander trillingsniveau. Het grote ontwaken is begonnen. Ook voor jou. En eindelijk begrijp je waarom je relatie niet werkt. Omdat je partner nog in de derde astrale dimensie zit, maar jij al in de vijfde. En dat je die burn-out kreeg door de negatieve aura’s om je heen, maar dat je dat nu voorgoed kan afschermen door de goede vibraties die bikram yoga je brachten. Slechte dingen zullen je nu allemaal nooit meer overkomen. De wereld was slecht, maar jij komt goed.

Als je de social media opduikt, barst het van de mensen die verlicht zijn geraakt zonder dat Frits Philips daar ooit hand in heeft gehad. New Age is niet dood. Integendeel. Het blijft maar reïncarneren. Logisch. Waar ellende is, is ook hoop op verlossing. En waar vind je dat beter dan in een vaag verhaal dat altijd past. Uitgedragen door mensen die daar op hun manier weer voordeel bij hebben. Of dat nu is door de verkoop van hippe boeken, dure blah-blah cursussen geven of als goeroe heerlijk kunnen rondneuken met behoeftige vrouwen. Zoals Lenin al zei: ‘Happinez is opium voor het volk’. Slaap zacht en krijg de meditering! Toch geloof ik best dat er meer is tussen hemel en aarde, maar het mainstream uitmelken van dergelijke thema’s doet mij direct inongeloof vervallen. Het dwangmatig mensen trachten te overtuigen van wonderoplossingen geniet niet mijn sympathie.

De reden van al dit esoterische gedoe is dat mensen excuses nodig hebben. Excuses die algemeen geaccepteerd zijn. Ten minste door een gelijkgestemde gemeente. Excuses voor zaken die ze eigenlijk zelf niet snappen. En ze willen zich excuseren. Omdat ze ongelukkig zijn. Omdat de relatie niet werkt. Omdat ze een burn-out hebben. Dat zijn nou net de onderwerpen die men ten koste van alles wil begrijpen. Maar ook die we uit willen leggen opdat andere mensen niet slecht over ons zullen denken. Maar dat uitleggen en begrijpen gaat niet. Want soms zijn zaken gewoon niet te snappen. Maar dan is er gelukkig altijd wel een vaag geitenwollensokken lulverhaal dat een geaccepteerd excuus verschaft. Een veilige haven om bescherming te zoeken voor de rationele wereld. De mens heeft instituten nodig en bevestiging, dat wat hij of zij doet goed en geoorloofd is. Een schouderklopje. Een bemoedigende stem die zegt dat alles in orde is.Happinez.

We zijn letterlijk en figuurlijk te laf om met de billen bloot te gaan als we niet kunnen uitleggen waarom we de onbedwingbare neiging hebben naakt te lopen. We zijn te laf om NIET te begrijpen. Durven niet het gevoel toe te laten, als dat niet uit te leggen is. En de wereld om ons ons heen is ook debet. Men moet een oordeel en een mening hebben. Men moet snappen. Het liefst direct. En eist uitleg en verantwoording als men het niet begrijpt. Alsof dat grondrechten zijn. In deze transparante tijden. Ik veeg mijn reet er mee af! Poëzieis soms absurd en onbegrijpelijk. Dat is het mooist. Liefde is soms totaal getikt en niet uit te leggen. Dat is het heerlijkst. Het leven is soms tegen alle regels in enmet geen woorden te beschrijven. Dat is een empirische bevinding. Geluk en verhevenheid zijn verzinsels. En niet meer of minder dan je er zelf van maakt. En dat is een feit.

Namesté!
  • Comments(0)//actueel.vonsolo.nl/#post8