SOLO ACTUEEL

SOLO ACTUEEL

ACTUEEL

Columns, actualiteiten, rariteiten en markante feiten...

Als....

ActualiteitenPosted by Von Solo Thu, August 10, 2017 20:15Als ik een vrouw was zou ik hele dagen voor de spiegel met mijn borsten spelen als was ik een vestiging van Borsts ‘R Us. Als ik een moslim was zou ik alle westerse honden opblazen met een möbiusbomgordel die niet meer stopt met ontploffen. Als ik een neger was zou ik een passende blondje zoeken die zoveel inhoud zou missen dat ik mijn überfors geschapen lid er zonder problemen in kwijt zou kunnen. Als ik een man was zou ik in mijn mannengrot met mijn mannenvrienden voetbal masturberen en praten als was het een conferentie van Geenstijl.nl, we zouden allemaal Rosanne Hertzberger doen. Als ik een Afrikaan was zou ik een cruise boeken naar Italië. Als ik Mark Rutte was zou ik me niet nog een keer verkiesbaar stellen, maar uit de kast komen als heterofiel. Als ik Albert Heijn was zou ik heel Afrika vol supermarkten gooien, zodat daar volop te vreten is. Alles komt toch uit de fabriek. Maar ik ben geen vrouw, moslim, neger, man, Afrikaan, Marc Rutte of Albert Heijn. En ik weet dat ik dit allemaal niet mag zeggen. Maar daar ben ik voor behandeld.

Als ik volgende week maandag opsta loop ik naar de bouwplaats en verwelkom de bouwvakkers. Daarna ga ik naar mijn werk en vergader. En stuur mailtjes. En vraag me af waarom we doen wat we doen ‘met z’n allen’. Dan kom ik in de avond thuis en de kinderen kijken TV en mevrouw Solo kookt. Als ik dan in de avond moe ben, ga ik hardlopen. Zodat ik nog moeier word. En hoop dat als ik dan naar bed ga kan slapen, met de deur en de gordijnen dicht. Als ik dan de volgende dag wakker word is het eat-sleep-rave-repeat. Maar ik ben mezelf niet. Daar ben ik voor behandeld.

Morgen gaat de zon op. Iemand weet niet meer wie hij is. Hij ontmoet nog iemand, die het ook niet weet. Samen gaan ze op zoek. Vinden doen ze niet. En de zon gaat langzaam onder. Zwijgend vleien ze zich. En ze praten in het donker over Lego, Heisenberg compensatoren, de smaakverschillen tussen gebakken en gekookte nasi, koolmeesjes en de kleur van fietsbanden. Het gaat nergens heen en ze gaan ook nooit vanzelf dood. Als ze iets met liefde denken dan is dat is ook maar een spiegel die door alle behandelden is gemaakt om het leven maakbaar te maken. Een computerschimmel zal hier een eind aan maken. Daar zijn iemanden niet voor behandeld.

Als ik nou morgen tot tien tel voor ik mijn ogen opendoe en een keer niet meteen mijn iPad pak. Misschien helpt dat voor opnieuw beginnen. En spaart dat toekomstige behandelingen uit.

https://youtu.be/GZb5ulGvmKQ  • Comments(0)//actueel.vonsolo.nl/#post6