SOLO ACTUEEL

SOLO ACTUEEL

ACTUEEL

Columns, actualiteiten, rariteiten en markante feiten...

Intimi

ActualiteitenPosted by Von Solo Thu, October 26, 2017 08:47‘Als ik op jonge leeftijd voldoende seks en intimiteit had mogen smaken, dan was ik nooit zo verknipt geworden.’Het is tot een paar jaar geleden dat ik dit tegen mezelf gezegd heb. Ik heb dit lang als voldongen feit gezien. Maar ik kan niemand meer in het bijzonder de schuld ervan geven. Voorheen gaf ik meisjes en later vrouwen de schuld. Later mezelf. Het is een klote tijd geweest. En ik heb slechte dingen gedaan. Maar dat is voorbij. Ik heb nu zelf een dochter die langzaam een jonge vrouw wordt…

In de vierde van de middelbare school kwam ik bij een meisje in de klas te zitten dat altijd t-shirts droeg met wijde halzen. Daardoor kon je de bh-bandjes zien lopen over haar blote schouders. Ze droeg altijd uitdagende felrode lippenstift. Ze was een jaar ouder dan ik. Haar ranke borsten priemden steevast, trots door haar shirtje. Ik heb oneindig vaak gemasturbeerd terwijl ik aan haar dacht. Uiteraard was ze niet in mij geïnteresseerd. Tijdens het masturberen fantaseerde ik soms dat ik door de school zou lopen en haar zou tegen komen. We waren dan alleen. Ik duwde haar het toilet in. Daar bleek dan ineens dat ze ook zin had en voordat de fantasie veel verder kwam, kwam ik meestal al. Als ik al deze fantasieën met haar had gedeeld, zou ze zeker niet meer met me gepraat hebben. Over zulke zaken praat je niet. Zieke gedachten.

Toen ik op kamers zat in Breda was ik voor het eerst in mijn leven echt vrij. Eindelijk beleefde ik een periode in mijn leven waarin er geen tekort aan seks bestond. Ik was lichamelijk gelukkig, zij het onervaren. En op een gegeven moment werd ik zonder dat ik het doorhad verliefd op een meisje. Op een avond had ik met haar en wat vrienden bij café De Boulevard afgesproken. De avond verliep gemoedelijk. Ze was mooi en alles was fijn. Ik had het erg naar mijn zin en voelde me heerlijk en vrij. Ik huppelde als een dartel hertebokje naar de WC en toen ik klaar was, kwam ik op de gang een jongen tegen die me toelachte. In mijn verliefde enthousiasme gaf ik hem spontaan een kus en rende door naar mijn gedroomde vriendinnetje. Ik kan soms zo’n mallerd zijn. Toen mijn ‘vriendinnetje’ naar huis ging, maakte ik ook aanstalten te gaan. De jongen die ik op toilet tegen gekomen was, kwam ineens naar me toe en vroeg waar ik heen moest. Ik vertelde hem dat ik naar huis zou lopen op de Nieuwe Haagdijk. Dat was tien minuten lopen. Hij zou wel een eindje met me oplopen want woonde op de hoek van de Haagdijk, wat op de route lag. Toen we bij zijn huis kwamen vroeg hij me nog binnen om wat te drinken. Hij bleek de zaakvoerder te zijn van een gay discotheek die daar op de hoek zat. Ik stemde toe en we praatten wat en even later probeerde hij me zijn bed in te praten. Dat ik zo’n lieve jongen was. Dat hij gewoon alleen maar tegen me aan wilde liggen. Ik werd dat spoedig zat, gezien ik hem duidelijk had proberen te maken dat ik niet op mannen val. Op een gegeven moment werd hij dwingender van toon en herinnerde ik me dat hij bij binnenkomst de voerdeur op slot had gedaan. Ik begon me langzaam onplezieriger te voelen en gaf aan dat ik wilde gaan. En maakte aanstalten. Schoorvoetend begeleidde hij me naar de deur. Op de trap gaf hij aan dat hij me ook gewoon kon dwingen. Daarop gaf ik aan dat ik een paar jaar niet onverdienstelijk aan Thai boxen had gedaan, hetgeen ook waar was. Daarop gaf hij aan dat hij alsnog de vloer met me zou kunnen aanvegen. Ik schatte in dat dat klopte. Hij ontgrendelde de deur en probeerde me alsnog tegen de muur te drukken en te zoenen. Ik rukte me los en stond buiten. Mijn laatste woorden waren dat het me speet dat ik hem misschien hoop had gegeven, maar dat ik hier echt niet voor in was. Dat meende ik ook. Op dat moment wist ik meteen hoe het is om geïntimideerd te worden. Ik had me ‘een meisje gevoeld’. De woorden gehoord die ik zelf ook zou hebben kunnen zeggen. De woorden waarvan ik wist dat ‘echte mannen’ ze gebruikten om meisjes het bed in te praten.

Ik heb niet veel vriendinnen gehad. Het zullen er een stuk of zeven zijn geweest. En nog wat korte episodes. Van de zeven vriendinnen die ik heb gehad waren er minstens drie slachtoffer geweest van ernstig seksueel misbruik in de ordegrootte van verkrachting. Eerst dacht ik dat dat aan mij lag. Dat ik dat soort meisjes aantrok. Intussen weet ik dat dit ‘gewoon’ gangbare statistieken zijn. Zelf zou ik me uiteraard nooit verlagen tot het niveau van een verkrachter. En toch ben ik naar aanleiding van de recente ontwikkelingen gaan graven in mijn geheugen. En er kwam een verhaal naar boven. We waren wat wezen drinken. Ik vond haar wel geil. Zij was verliefd op mij en had op eerdere gelegenheid bewezen goed in het betere handwerk te zijn. Ik vond haar niet bijzonder aantrekkelijk, maar het bood wel potentie in de zin van het bevredigen van lust. We belandden op een studentenkamer. En in bed. Ik haalde mijn lid tevoorschijn op een gegeven moment en maande haar er wat mee te doen. Dat lag haar op dat moment echter niet zo. Dat kon wel zijn, maar ik verviel in ‘gewoon net zo lang zeuren tot ze onwillig overstag ging’. Aan het einde van het spel een lauw ejaculeren, maar geen glorie. In het donker kon ik geen tranen zien. Dat alles in een onzinnige vlaag van lust. Ik ben toen tever ben gegaan, dat weet ik zeker. Ik ben een volkomen doorsnee jongen, zonder criminele intenties. Zonder maniakale driften. Zonder een overweldigende bouw of fysiek. En toch blijkens in staat tot wandaden onder invloed van geilheid. Dat geeft te denken. Neem daarbij dat bijna de helft van de vriendinnen misbruikt waren geweest. Daaruit zou je kunnen concluderen dat er héél veel jongens en mannen moeten zijn die over de schreef gaan. Het is niet het werk van één gestoorde gek. Dat is een klasse apart waar ik hier niet over zal uitweiden. Het beangstigende is dus juist dat het heel ‘normale, onschuldige’ jongens kunnen zijn. Die op het moment dat het speelt in hun geile kop niet eens doorhebben dat ze over de schreef gaan. Dat komt pas later. Als het te laat is en ze het liever vergeten, terwijl de ander liever zwijgt.

Al vanaf het moment dat mijn dochter geboren is, ben ik mij ervan bewust dat de kans groot is dat ze met misbruik te maken gaat krijgen. In wat voor vorm dan ook. Dat is een gedachte die je kan uitstellen zolang ze nog op de lagere school zitten. Maar dat duurt niet. Mijn enige hoop is dat ik veel met ze kan delen. En open kan zijn over wat er gebeuren kan. En hoe mensen zijn. Het kan de vader zijn van een vriendin. Een familielid. Haar eerste vriendje. Die populaire jongen op school. Een engerd in een steegje. Als de een groot deel van de vrouwen met misbruik te maken heeft gehad, dan heeft naar schatting zeker bijna een even groot deel van de mannen weleens op wat voor manier dan ook seksueel misbruik gepleegd. Hoe schijnbaar futiel ook. Ik kan mijn dochter niet zeggen dat ze geen enkele man kan vertrouwen, maar daar trekt een pubermeisje zich toch niets van aan. Dat ze voor roofdieren moet uitkijken denk ik dat ze zelf wel snapt. Hoe ze die herkent zal ik ze vertellen.

Ik kan ze verder enkel meegeven dat er geen garanties zijn. Dat zelfs de liefste, leukste jongen in een moment van geilheid iets stoms kan doen.

Maar dan het grote plaatje. Seks is altijd een taboe geweest en het is een ‘markt’ waar vraag en aanbod elkaar nog steeds ontlopen. Het enige wat parallel met de financiële markt loopt is dat de rijkdom altijd onevenredig verdeeld lijkt. En dat heeft alles met de beeldvorming en macht te maken. Perverse prikkels. Want alles draait om marketing. En wij slikken wat ze spuiten. Met zijn allen. Man en vrouw tuinen er gelijkelijk in. Zo blijven we elkander in de staart bijten. Man dader en vrouw slachtoffer. Man geil, vrouw gewillig óf slachtoffer. Zo is het altijd geweest en zo willen ‘we’ het vooral graag houden. In de hele huidige uitwas en confessies zie ik vooral weer bevestiging van beelden. Maar ook een zekere tendens dat het wel de duidelijkheid schept die de wereld begrijpelijk maakt. Vrouw kaart misbruik aan. Alle vrouwen kaarten misbruik aan. Man bekent misbruik. Alle mannen bekennen misbruik (alleen de niet strafbare gevallen natuurlijk). Vergeten en vergeven en over tot de orde van de dag. Vrolijk doortinderen en consumeren. Aanzien verwerven door uiterlijk of status. En vooral doorgaan met de eeuwenoude machtsspelletjes. De verdeel en heerstactieken. Dat wat mensen in een machtige positie in staat stelt te nemen wat ze vinden dat hen toekomst. Dagelijks worden mensen in arme landen ‘financieel verkracht’ door de rijke landen. Dagelijks worden medewerkers van bedrijven ‘ethisch misbruikt’ door de almachtige aandeelhouders. Dagelijks wordt stemvee belogen door politici die niet veel meer wensen dan bevrediging van hun narcistische lusten en een standbeeld. Dagelijks worden vrouwen misbruikt door mannen. Het is de macht die bepaalt en enkel de macht. En eenieder voelt dat. Het is cultureel bepaald en zit inherent ingebakken in de prestatiemaatschappij die ons zo lief is, omdat dat ons zo is aangeleerd door onze ouders, op school en door de media!

Aan het begin van mijn relaas poneerde ik de stelling: ‘Als ik op jonge leeftijd voldoende seks en intimiteit had mogen smaken, dan was ik nooit zo verknipt geworden.’ Intussen weet ik beter. Als de wereld niet zo verknipt was geweest, had ik zeker voldoende seks en intimiteit mogen smaken op jonge leeftijd.  • Comments(0)//actueel.vonsolo.nl/#post13